میلگرد بستر

میلگرد بستر یکی از بهترین مقاطع فولادی است که برای افزایش مقاومت سازه کاربرد دارد .یکی از دغدغه های مهندسین استحکام و مقاومت سازه می باشد . از کاربردی ترین راه حل برای این موضوع استفاده کردن از میلگرد بستر می باشد .استفاده از میلگرد های بستر در کشور های پیشرفته سال های زیادی است که رواج دارد .

میلگرد بستر نوعی مفتول فولادی است که در دیوار های آجری یا بلوکی به صورت افقی در بستر ملات بین ردیف های متوالی آجر یا بلوک قرار میگیرد و هدف از استفاده آن افزایش استحکام و یکپارچگی دیوار میباشد.میلگرد بستر میتواند نقش والپست را ایفا کند.

 

میلگرد بستر را به صورت آجدار با ضخامت ۴ میلی متر درست می کنند و برای این که از پوسیدگی و زنگ زدگی میلگرد های بستر جلوگیری شود آن ها را با پوشش گالوانیزه درست می کنند .با آهن جم همراه شوید تا به طور کلی با ویژگی میگرد بستر و مزایا و معایب و کاربرد آن آشنا شویم .برای اطلاع از قیمت محصولات فولادی از جمله قیمت میلگرد صفحه قیمت آهن را مشاهده کنید.

 

میلگرد ها توسط کارخانه های بسیاری تولید میشوند که یکی از آنها یزد احرامیان است.میلگرد یزد احرامیان یکی از مصالح اساسی در صنعت ساختمان ‌سازی است که برای تقویت بتن و افزایش استحکام سازه‌ ها بکار میرود.قیمت میلگرد یزد احرامیان را میتوانید روزانه از سایت آهن جم مشاهده نمایید.
میلگرد بستر مفتول فولادی با پوشش گالوانیزه است که در دیوارها، جرز ها و ستون ها در درز های ملات برای افزایش مقاومت سازه استفاده می شود .وجود میلگرد بستر در دیوار ها انعطاف پذیری آن ها در برابر نیروهای بیرونی افزایش می دهد .یکی از راه حل هایی که برای مقاوم بودن و استحکام ساختمان کمک بزرگی می کند میلگرد بستر است .

 

از مجموعه ای از میلگردها و مفتول میلگرد بستر تشکیل می شود .وقتی که از میلگرد بستر استفاده می کنند آجر ها بیش تر به هم متصل می شوند و امکان ترک خوردگی و شکست در دیوار کاهش میابد .در ساختمان های آپارتمانی و برج ها توجه زیادی به استحکام و مقاومت دیوارها و سقف ها دارند و میلگرد بستر راه حلی برای تقویت سازه می باشد .دیوار پیش ساخته نیز نوعی دیوار مقاوم است که در بین آن شبکه آرماتور قرار میگیرد.
انواع میلگرد بستر
دو نوع میلگرد بستر وجود دارد.

میلگرد بستر نردبانی :

همان طور که از اسم آن پیداست شکل آن نردبانی است .دو آرماتور باسایز های ۴یا ۶ میلی متر به صورت موازی قرار می گیرند و بعد از آن مفتول ها با زاویه عمودی و به شکل نردبان در فاصله های منظم به آن ها متصل می شوند .
میلگرد بستر خرپایی :
زمانی که بین دو آرماتور، مفتول ها به صورت ۷ و ۸ یا زیگزاگ قرار بگیرند میلگرد بستر خرپایی ایجاد می شود. این عضو سازه ای به وسیله قلاب و گیره متصل می شود.دو میلگرد روی دیوار قرار گرفته و سپس روی آن ها بتن ریخته شده و در ادامه مراحل دیوار چینی اجرا می گردد. انواع خرپا در نقاط مختلف ساختمان کاربرد دارند.
میلگرد بستر
تاریخچه استفاده از میلگرد بستر
برای اولین بار از میلگرد بستر در سال ۱۸۱۳ میلادی در اروپا به منظور افزایش مقاومت و استحکام سازه استفاده شد .و اما در ایران سال ۱۳۹۲ استفاده از میلگرد بستر رایج شد و اینکه در آیین نامه ساختمانی ایران قرار گرفت و از این زمان به بعد مهندس های ایرانی برای مقاوم بودن سازه از میلگرد بستر استفاده نمودند.به گفته فرادرس:

در دیوارها یا تیغه‌های بلوکی، به منظور مهار کردن نیروی خارج از صفحه، المان‌های مسلح‌کننده‌ای به نام میلگرد بستر (از نوع خرپایی یا نردبانی) مورد استفاده قرار می‌گیرند. نبشی، ناودانی یا شاخک انتهایی از اتصالات مورد نیاز برای اجرای میلگرد بستر هستند. میلگرد بستر را می‌توان به عنوان یک وال پست افقی در نظر گرفت.

یکی دیگر از میلگرد هایی که در ساختمان سازی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد میلگرد زیگزاگ است.میلگرد زیگزاگ نوعی میلگرد فولادی است که در ساخت و ساز و پروژه های مختلف عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.این میلگرد ها به گونه ای طراحی شده اند که سطح آن ها به صورت زاویه دار و به شکل زیگزاگ است.قیمت میلگرد زیگزاگ روزانه تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد و تغییر میکند.جهت مشاهده و بررسی قیمت ها روزانه به سایت مراجعه کنید.

مزیت های میلگرد بستر

مهم ترین استفاده از میلگرد بستر برای افزایش مقاومت و استحکام سازه می باشد .

برای استفاده از میلگرد بستر نیازی به دوغاب دادن نیست .

میلگرد های بستر دیوار ها و ستون را از یکدیگر جدا می کنند .

مقاومت برشی درون صفحه ای دیوار را افزایش می دهد.

سازه را در مقابل زلزله مقاوم و منسجم تر می کند .

از میلگرد های بستر می توان به صورت قائم استفاده کرد .

با استفاده از میلگرد بستر می توان فاصله ایجاد شده در بین ترک ها که به خاطر جمع شوندگی و تغییر شکل حرارتی اتفاق می افتد را کنترل و از بیش تر شدن آن جلوگیری کرد .

شکل پذیری بهتر دیوار توسط میلگرد بستر و نتیجه آن مقاومت در برابر زلزله می باشد .

متصل کردن دیوارهای متقاطع به وسیله میلگرد بستر

معایب میلگرد بستر

میلگرد بستر نردبانی گالوانیزه
همان طور که گفتیم میلگرد بستر مزیت های زیادی دارد ولی در عین حال عیب های هم دارد از جمله این عیب ها عبارت اند از:

اجرای آن نیازمند محاسبه ی دقیق توسط مهندسین می باشد و این کار برای جلوگیری از آسیب دیدن سازه است .
سختی در رعایت کردن استاندارد مشخص شده
وجود داشتن نقوص و اشکالاتی در دیوار به دلیل اینکه به اندازه قطر میلگرد توجهی نشده است .
میلگرد بستر چه نوع کاربردی دارد ؟
میلگرد های بستر با توجه به نوع سازه در برابر نیروی های کناری به کار گرفته می شوند .میلگرد های بستر کاربرد هایی دارند از جمله:

تقویت کردن دیوار های آجری و سفالی با استفاده از میلگرد های بستر
با میلگرد های بستر می توان طول دیوار ها را افزایش داد .
آجر کاری به صورت عمده ای
کنترل کردن حرکت دیفرانسیل و درجه آزادی
استفاده از میلگرد های بستر در دهانه های بلند
استفاده از میلگرد ها در دیوار هایی که درب و پنجره دارند تا میزانی ارتعاشات اتصال کنترلی را کم کنند
ویژگی های میلگرد بستر چیست ؟
دارای سطحی آجدار هستند .
میلگرد های بستر ویژگی ضد زنگ و ضد سایش دارند.
با روش های جوشکاری مقاومتی تولید می شوند .
از فولاد های ضد زنگ و گالوانیزه ساخته می شوند .
میلگرد های بستر از مفتول های با قطر ۴ میلی متر ساخته می شوند و قیمت سیم مفتول در قیمت میلگرد بستر تاثیر گذار است .
میلگرد بستر خرپایی گالوانیزه
وزن میلگرد بستر
هنگام خرید میلگرد بستر وزن آن را بررسی کنید .روش قدیمی برای محاسبه وزن میلگرد استفاده از فرمول است .امروزه فرمول کاربرد چندانی ندارد و از روش های جدید که طبق استاندارد ISO3132 هستند استفاده می شود .

وزن میلگرد = سایز میلگرد ×سایز میلگرد÷ ۱۶۲

دو روش محاسبه وزن و به کارگیری میلگرد بستر وجود دارد از جمله :

محاسباتی :در این روش محاسبه باید جمع سطح مقطع میلگرد مورد استفاده برابر ۰/۰۰۰۷ سطح مقطع دیوار باشد .
تجویزی : در هر ۴۰ سانتی متر از ارتفاع دیوار باید یک ردیف میلگرد بستر استفاده شود .

مدیریت سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *