نبشی گالوانیزه چیست؟

نبشی گالوانیزه چیست؟

نبشی گالوانیزه، نوعی محصول فولادی است که بر روی آن عملیات گالوانیزاسیون انجام گرفته است. به‌طور کلی، نبشی یک نوع پروفیل فلزی محسوب می‌شود که توسط پوشش گالوانیزه قابلیت استفاده در صنایع مختلفی پیدا می‌کند و در کاربردهایی که به مقاومت در برابر زنگ‌زدگی نیاز است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.در این مطلب قصد داریم به نحوه گالوانیزه کردن نبشی، به عبارتی گالوانیزه گرم بپردازیم. مجموعه آهن آنلاین نبشی را در برندها و کارخانه‌های مختلف از جمله آریان، ناب تبریز و اسپیرال در شاخه‌‌های ۶ و ۱۲ متری عرضه می‌کند.

بست داربست

نبشی گالوانیزه چیست؟

نبشی گالوانیزه، مقطعی فولادی به شکل L است که دارای 2 بال است. این نبشی دارای روکشی از جنس روی است که تحت فرآیند گالوانیزه ویژگی‌هایی پیدا می‌کند که در صنایع مختلفی قابل استفاده است. از نظر قدمت، حدود ۵۰ سال است که عملیات گالوانیزه با شیوه غوطه ورسازی گرم کاربرد دارد. برای گالوانیزه کردن، ابتدا نبشی مورد نظر را در یک وان مذاب شده از فلز روی قرار می‌دهند. سپس نبشی را خارج می‌کنند، این قطعه ابتدا با اکسیژن و سپس با کربن واکنش نشان می‌دهد. در اثر واکنش صورت گرفته لایه‌ای بر روی این قطعه فولادی ایجاد می‌شود که در برابر زنگ زدگی از خود مقاومت نشان دهد. در واقع، هدف از گالوانیزه کردن افزایش مقاومت نبشی مد نظر در برابر زنگ زدگی است.
مروری بر تاریخچه گالوانیزاسیون

شاید بهتر باشد با هم مروری مختصر بر تاریخچه نبشی بیاندازیم. عملیات گالوانیزاسیون در سال‌های ۱۷۳۷ تا ۱۷۹۸ رونق داشت. در سال ۱۷۷۵، دانشمندی ایتالیایی در پی تحقیقاتی که در زمینه کالبد شکافی انجام می‌داد به طور تصادفی به این نتیجه رسید که در اثر لمس شدن پای قورباغه مرده با یک تکه فلز حرکت پای قورباغه امکان‌پذیر است. این آزمایش سبب شد راه برای آزمایشات بیشتر در این زمینه آغاز شود و دانشمندان بر روی این موضوع تمرکز بیشتری داشته باشند.
انواع نبشی گالوانیزه

نبشی و ناودانی

انواع نبشی براساس جنس و شکل ظاهری به دو دسته مجزا تقسیم می‌شوند که هریک باتوجه به نیاز مشتری و نوع مصرف قابل تهیه است. نبشی‌ها از جنس فولادی یا گالوانیزه موجود هستند که هرکدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند.

نبشی براساس جنس شامل گزینه‌های زیر می‌شود:

نبشی گالوانیزه
نبشی پی وی سی
نبشی آهنی
نبشی پلاستیکی
نبشی استیل
نبشی ام دی اف
نبشی چوبی دیوار

نبشی و ناودانی

نبشی براساس شکل ظاهری شامل موارد زیر می‌شود:

نبشی بال مساوی
نبشی بال نامساوی
نبشی اسپیرال

مدیریت سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *