نبشی چیست؟

نبشی چیست؟

نبشی (angle bar)، یکی از پرکاربردترین آهن آلات به‌شمار می‌رود که کاربرد گسترده‌ای در صنعت ساختمان دارد. سطح مقطع نبشی از دو ضلع عمود بر یکدیگر تشکیل شده و معمولا به دو صورت بال مساوی (V) و بال نامساوی (L) است. با توجه به تکنولوژی‌های به روز و نوین در کارخانه‌های داخل کشور، این محصول را در انواع متفاوت با شیوه‌های متنوعی تولید می‌کنند.

از این محصول فولادی در ساخت سازه‌های مختلف استفاده می‌شود که به دو صورت مرکب و منفرد موجود است. از جمله کاربردهای این محصول فولادی در صنعت ساختمان، می‌توان به سازه‌های آسانسور برای اتصال پل‌ها به ستون‌ها اشاره کرد. مجموعه‌ آهن‌آنلاین انواع نبشی را در سایزها و کارخانه‌های مختلف عرضه می‌کند. شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت نبشی به لیست قیمت این محصول مراجعه فرمایید. موارد فوق در زمینه‌ تولید نبشی و کاربردهای آن است.

در نقشه‌های ساختمانی آن را با V و L نشان می‌دهند. اگر بال‌های این محصول فولادی با یکدیگر برابر باشند، به آن نبشی بال مساوی می‌گویند.

نبشی و ناودانی

نبشی یکی از انواع پروفیل‌ محسوب می‌شود، سطح مقطع آن از دو ضلع که با زاویه خاص در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند تشکیل شده‌است. به دو ضلع سازنده سطح مقطع، اصطلاحاً بال گفته می‌شود و در نوع رایج آن زوایه بین ۲ بال ۹۰ درجه است. معمولاً اندازه بال‌های این محصول با هم برابر است که به آن بال مساوی گویند و در مواردی طول بال‌ها متفاوت است که به آن نبشی بال نامساوی گفته می‌شود. در نقشه‌های ساختمان سازی، ضخامت و طول بال‌ها طبق استاندارد زیر نشان داده می‌شود (توجه داشته باشید که اندازه‌ها برحسب میلی‌متر است).

طول بال دوم * طول بال اول * ضخامت بال‌ها

بست داربست

حجم مصرفی نبشی در صنعت ساختمان سازی (نبشی کشی) قابل توجه است به همین دلیل قیمت نبشی در پیاده‌سازی پروژه‌های ساختمانی بسیار اهمیت پیدا می‌کند. البته توجه داشته باشید در بخش‌های مختلف برای اتصال مقاطع مختلف و تقویت اتصالات از این مصالح استفاده می‌شود. کاربرد آن به ساختمان محدود نمی‌شود و ساخت بادبند‌ و خرپا در سازه‌های دیگر بر عهده این پروفیل است و همچنین از آنها در ساخت قاب ماشین‌آلات صنعتی به طور گسترده استفاده می‌شود.

 

انواع نبشی

نبشی که در واقع از اتصال عمود دو قطعه فلزی تشکیل می‌شود، بر اساس پارامترهای مختلفی مثل روش تولید، ظاهر، جنس و کاربرد در انواع مختلفی ارائه می‌شود که در ادامه به بررسی هر کدام می‌پردازیم:
نبشی بال‌مساوی و بال نامساوی

در نقشه‌های ساختمانی آن را با V و L نشان می‌دهند. اگر بال‌های این محصول فولادی با یکدیگر برابر باشند، به آن نبشی بال مساوی می‌گویند. در کنار L سایزی را درج می‌کنند برای مثال L400 که به این معنی است نبشی مد نظر بال‌های مساوی به اندازه‌ ۴۰۰ میلی‌متر دارد.
ولی اگر بال‌ها سایز یکسانی نداشته باشند، به آن نبشی بال‌ نامساوی می‌گویند. در این صورت در کنار L دو عدد به صورت ضرب کنار هم نوشته می‌شود. به عنوان نمونه، L200*300 نشان‌دهنده‌ این است که محصول تولیدی از نوع بال نامساوی بوده، یک بال آن ۲۰۰ میلی‌متر و بال دیگر ۳۰۰ میلی‌متر است.
این محصول فولادی در صنایع ویژه‌ای کاربرد دارد. در برخی مواقع با شرایطی مواجه می‌شویم که امکان استفاده از نبشی‌های بال مساوی به هر دلیلی وجود ندارد و تنها باید از نبشی‌های بال نامساوی استفاده کرد. بال نامساوی به صورت‌های مختلفی عرضه می‌شوند از جمله‌ می‌توان به نبشی ST37، ST52 و ST44 اشاره کرد. در ادامه به بررسی مشخصات نبشی می‌پردازیم.
انواع نبشی بر اساس جنس به شرح زیر است:

لوله داربست

نبشی گالوانیزه

نبشی به‌وسیله‌ روی پوشش داده شده است، اگر پوشش مدنظر از بین برود، زنگ نمی‌زند. ترکیب پیلی الکتروشیمیایی بین آهن و روی شکل می‌گیرد که در این حالت، روی نقش آند را دارد (به جای آهن) و آهن نقش کاتد را ایفا می‌کند. از این نوع نبشی در ساختمان‌هایی که از نظر موقعیتی در معرض زنگ خوردگی زیاد قرار دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نبشی اسپیرال

نبشی اسپیرال از نوع بال مساوی سبک است و در سایزهای ۲*۲۰*۲۰ تا ۵*۵۰*۵۰ موجود است. این نوع با عنوان گرم نورد دیده‌ بال مساوی در بازار شناخته می‌شود. کارخانه‌هایی مانند شکفته، فولاد کوهپایه این نوع را با کم‌ترین میزان تلرانس تولید می‌کنند.

نبشی ضد زنگ

آهن به صورت فرلوان یافت می‌شود همین امر باعث شده قیمت آن ارزان باشد. اما همان‌طور که می‌دانیم آهن خالص در برابر عواملی مانند آب و هوا هیچ‌گونه مقاومتی ندارد و خیلی سریع زنگ می‌زند.
بنابراین نباید از آهن خالص در ساخت‌و‌ساز استفاده کنیم و توصیه می‌شود از آلیاژهای آهن استفاده شود. آلیاژ از ترکیب چندین فلز تولید می‌شود. بیشترین آلیاژ آهن، فولاد است. ترکیبات فولاد عبارت‌اند از آهن و مقدار جزئی کربن (۰/۱ تا ۱/۵ درصد). جالب است بدانید که ۳۵۰۰ نوع مختلف فولاد در جهان موجود است.

مدیریت سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *